Hahn Celesztina - Celli
Hastanc Oktatas 2002 óta foglalkozom orientális tánccal. Magyar és külföldi mesterek óráin, workshopjain tanultam és tanulok. Néhány név közülük: Hayet, Vitális Anna, Vivien, Salwa, Noorah, Magdy el Leisy, Taha Moussa, Jillina, Stevie, Seres Zoltán, Ghazi Mona Dolores, Yasmina, Dina Jamilah.
Képzett hastánc oktató vagyok, 2006-ban sikeresen elvégeztem a Testnevelési Egyetem TI Rekreációs sportoktató és Orientális tánc oktató iskolát.
A Rubens’Dream profi hastánc csoport egyik alapító tagjaként, Barabássy Tímeával és Palócz Szilviával örömteli és gyümölcsöző a közös munkánk.
2003-ban a Mandala Hastánccsoporttal az országos Raks Sharki versenyen 3. helyezést értünk el Malova Vivien vezetésével.
2006-ban az I. Piramis Országos hastáncversenyen egyéni kategóriában 3. helyezést értem el magyar és nemzetközi zsűri előtt.
2006-ban a Nefertiti jótékonysági hastáncversenyen dobszóló kategóriában a Rubens'Dream trióval 2. helyezést értünk el.
2007 áprilisában szintén a Rubens'Dream-mel a Happy Hips Intergalaktikus Hastáncversenyen mi vihettük el a „pálmát”- közönségdíjasok lettünk.
4éve rendszeresen fellépek különféle kultúrális rendezvényeken, fesztiválokon, az évek során több sikeres hastánc estet szerveztem.
Aki egyszer belekóstol az orientális táncba, nagy valószínűséggel a műfaj szerelmesévé válik akár hobbi szinten, akár profi szinten űzi. Nekem megváltoztatta az életem. Rengeteg gátlásom volt, mert jómagam a molett nők táborába tartozom, ráadásul éppen akkor lelki válságban voltam, amikor rám talált és meggyógyított a hastánc.
Eltáncolható az öröm és a bánat, amíg a zene szól elillannak a hétköznapi gondok, az ember teste és lelke együtt szárnyal.
A hastánc segít az önkifejezésben, önbizalmunk és értékeink megtalálásában, testünk elfogadásában. Pozitív energiákat ad, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz, a testünkre gyakorolt jótékony hatásai közül néhány példa: a női szerveket friss vérhez juttatja, javítja a testtartást, megerősíti a gerinc melletti izmokat, növeli az állóképességet, hajlékonyabbá tesz. Amikor kisfiammal várandós voltam, a hetedik hónap végéig táncoltam.
Némi kényszerpihenőt ugyan tartanom kellett, de ahogy tehettem, újra kezdtem táncolni és tanítani. Egész életre szóló szeretetet érzek az orientális tánc iránt, életem szerves részévé vált.
Hivatásomnak tekintem a tanítást, mert szeretném, ha mások is annyi örömöt, szépséget és jót kapnának ezáltal, mint én kaptam és kapok.

"A tánc a karok és lábak költészete, a kecses és iszonyatos anyag maga, a mozdulat lehel bele lelket."
Charles Baudelaire

Oktatás
Több éves orientális tánc oktatási tapasztalattal rendelkezem, Testnevelési Egyetem TI Rekreációs sportoktatói és Orientális táncoktatói végzettségem van.
Jelenleg elérhető óráim:
Hétfő: OMK (III. ker. San Marco u. 81)
19-20 Kezdő
20-21 Középhaladó (erős középhaladó)
Kedd: -
Szerda: Óbuda Hegyvidékiek egyesülete (III. Ker. Toronya u.33.)
18-20 Erős középhaladó
Csütörtök: OMK (III. ker. San Marco u. 81)
19-20 Kezdő
20-21 Középhaladó
Péntek: Orientál Stúdió (XIII. ker. Hegedűs Gyula u.23.)
16:30-19 Kezdő
Saját stúdióm várható nyitási időpontja (Budapest XIV. ker) 2008 január – ahol további csoportok indulnak.
Terembérleti lehetőség ugyanitt.
Magánórákra lehetőség (versenyfelkészítés, személyre szabott koreográfiák készítése, tánctechnika csiszolása vagy kiscsoportos foglalkozás) előzetes időpont egyeztetés után lehetséges.
Felvilágosítás:
Hahn Celesztina – Celli 06-20/9141963 telefonon, vagy cellike@freemail.hu e-mail címen.